Bricknova förvärvar två fastigheter i Tyresö – Stockholm. Bolaget har via sitt dotterbolag skrivit på ett avtal idag och tillträder fastigheterna under oktober 2020. Planen är att gå ut till försäljning under början av Q1 2021. Bolaget har sedan tidigare genomfört och färdigställt ett projekt i Tyresö som ligger under samma detaljplan.

Skälsätra ligger i Tyresö och är ett attraktivt område för både vuxna och barn med endast 8 minuters gångavstånd till Långsjön. Kommunikationerna därifrån är bekväma, och du tar dig enkelt med bil in till city på cirka 20–25 minuter. Skälsätra är barnvänligt och naturnära, samtidigt som man har gångavstånd till förskolor och skolor. Inte långt därifrån, endast 7 minuter med bil, ligger Trollbäcken centrum där det finns diverse butiker och flertalet restauranger med olika smakinriktningar. Planeringen av projektet börjar omgående.

Tillträdet för fastigheten är fastställd under första veckan i oktober, 2020. Vi räknar med att få alla handlingar klara inom kort. Vi har sedan tidigare genomfört ett liknande projekt från ax till limpa som ligger under samma detaljplan som den vi har förvärvat idag. Vi kan dra nytta av allt vi har lärt oss från tidigare projekt och vi ser också att det finns många skalfördelar med att fortsätta med ett koncept som vi vet är beprövat. En fördel med att vi redan har genomfört ett liknande projekt under samma detaljplan är att vi kommer att kunna spara väldigt många månaders arbete, vilket möjliggör att vi kan sänka våra produktionskostnader. I slutändan handlar det om att möjliggöra för våra kunder att få en bättre produkt till ett rimligt pris. Vårt koncept är att vi vill bygga hem för allas plånbok och därmed ligger denna investering i linje med vår målbild samt våra expansionsmål. Får vi snabb handläggning av kommunen så kan vi vara ute för försäljning strax efter tillträdet under Q4 2020, säger Orlando Villacrez, VD Bricknova AB.

Bricknova

Vi skapar hem för alla
– Med andra ord: Vi bygger högkvalitativa bostäder till överkomliga priser

Bricknova utvecklar nyproducerade bostäder i attraktiva områden i Storstockholm och skapar moderna, tidlösa och stilrena hem för alla utan att kostnaden löper iväg.

Bricknova AB
Birger Jarlsgatan 18, 114 34 Stockholm

håll dig uppdaterad

© 2020 – Bricknova AB. All rights reserved.